Малко хора знаят, че крутоните, с които сме свикнали, всъщност са френски тостове. А историята за хлябът, пържен в яйце, се простира от V век. Честно казано, струва си да се каже, че е обичайно сладкият хляб е предимно френски. Със сладко, плодове или просто захар всички го обожаваме, а днешната ни рецепта ще е френски бананови тостове .
Съставки
банан 2 бр.
Масло 1 супена лъжица
захар 2 с.л.
Хляб 5 филийки
яйце 1
прясно мляко 1 супена лъжица
кафява захар 100 g
канела на вкус
готвене
Обелете бананите, нарежете на кръгчета и запържете в масло в тиган до красив златист оттенък. Добавете захарта (1 с.л.), разбъркайте и гответе още минута-две.
Разбийте яйцето с 1 с.л. захар. Добавете млякото и разбъркайте.
Сложете около половин банан на всяко парче хляб, Намажете краищата с яйчената смес и завийте хляба на руло.
Оваляйте всяко руло в яйчената смес и пържете от двете страни до златисто кафяво. След това ги оваляйте в кафява захар, смесена с малко канела и сервирайте.
Богата закуска или ефектна закуска - вие избирате, наречете я както искате, но със сигурност ще ви хареса. Ястието ще бъде еднакво вкусно и в гореща, и в студена форма. А пълнежите, познахте, могат да бъдат напълно различни! Сладко, конфитюр или дори солени варианти със сирене и шунка са добре дошли. Надяваме се, че ви хареса тази рецепта