Патладжанът приготвен така се харесва и на децата даже, а за мен това е топ салатката ми за лятото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжанът приготвен така се харесва и на децата даже, а за мен това е топ салатката ми за лятото
Патладжанът приготвен така се харесва и на децата даже, а за мен това е топ салатката ми за лятото
64718
Патладжанът приготвен така се харесва и на децата даже, а за мен това е топ салатката ми за лятото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато цветът на настроението ми е син, готвя нещо с патладжан . И днес е такъв ден. Не исках да се занимавам твърде много, затова изборът ми падна върху една от любимите салати на майка ми. Готвенето й отнема максимум 30 минути и дори по -малко активно време. Но салатата с патладжан и сирене фета се яде с удоволствие от цялото семейство.

Някои сортове сини домати са горчиви. Тогава е по -добре да ги обелите. Зеленчуковата салата със сирене ще стане още по -нежна. Доматите са отговорни за сочността, а копърът и босилекът са отговорни за свежестта и аромата. Ако у дома имате кедрови ядки, те перфектно ще допълнят ароматния състав. Сега нека да се заемем с готвенето.

 

Съставки

Патладжан 1 компютър.

Домат 2 бр.

Сирена Фета 50 гр

Орехи 20 g

Чесън 1 скилидка

Зехтин 2 супени лъжици

Оцет 1 супена лъжица

подправки по ваш вкус 0,5 пакет

Сол на вкус

 

Подготовка

Измийте патладжана и го нарежете на малки кубчета. Подправете със сол, разбъркайте и оставете настрана за 15-20 минути. 


Загрейте тиган с 1-2 . л. растително масло, изцедете патладжана от течността и запържете за 5 минути. Прехвърлете в чиния и оставете да се охлади напълно


Нарежете доматите на филийки и разпределете върху патладжаните. Поръсете с нарязани билки (копър и босилек) и добавете фета на кубчета


За дресинг комбинирайте зехтин и ябълков оцет 6%, изстискайте чесъна и разбъркайте. Изсипете соса върху салатата и поръсете с предварително запържените ядки.

Салатата може да се сервира веднага, но ще бъде още по -вкусна, ако се остави за една нощ в хладилника. Направих това откритие, когато след празника ми остана купа с предястието от патладжани . След като опитах на следващия ден, бях още по -доволна. Сега винаги готвя с марж. И ви съветвам и вие така да правите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft