съставки
- зеле листа
- ориз 500
- кайма700–800 гр
- лук 4–5 глава
- морков1–2 бр.
- чушка 1 бр.
- домат 1–2 бр.
- свинска мас 2 с.л.
- червен пипер 3 ч.л
- доматена паста 1 с. л.
- копър 1/4 връзка
- сол на вкус
- черен пипер (смлян) на вкус
- подправка за месо на вкус
ПРИГОТВЯНЕ
Разтопете по-голямата част от свинската мас в тиган и запържете нарязания на ситно лук до прозрачност. Чушката се нарязва на кубчета и се добавя към лука, запържва се 2-3 минути.лук с черен пипер
Настържете морковите на ситно ренде и изпратете в тигана, запържете още 2-3 минути.
Ако нямате вече кисело зеле или не сте си правили, нотделете листа от прясно зеле-Така по-големички зелеви листа и ги запарете в гореща вода за 2 минути, за да омекнат.
Разделете големи листове на 2-3 части и увийте плънката в тях по всеки удобен начин. Зелевите сарми трябва да са малки и да държат добре формата си. Сложете зелевите рула в тенджера в кръг на няколко слоя, посолете.малки зелеви сарми
Разредете доматеното пюре в малко количество вода и залейте сармичките с получения сос. Долейте гореща вода в тенджерата до средата на горния ред, покрийте с чиния, оставете да заври и оставете да къкри 25 минути.