Цяло лято правя сладолед с вафлени кори от 2 съставки за 5 минути и без машина за сладолед

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цяло лято правя сладолед с вафлени кори от 2 съставки за 5 минути и без машина за сладолед
Цяло лято правя сладолед с вафлени кори от 2 съставки за 5 минути и без машина за сладолед
20085
Цяло лято правя сладолед с вафлени кори от 2 съставки за 5 минути и без машина за сладолед
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще споделя с вас една рецепта за невероятно лесен и вкусен домашен сладолед. Само две съставки и пет минути от вашето време - и можете да се насладите на домашен сладолед, направен от сметана и кондензирано мляко.

Също така разберете как ефективно да разбиете 33% сладолед у дома с помощта на миксер, научете моите лични тайни и препоръки.

Ще ви трябват 500 ml сметана със съдържание на мазнини 33-35%.

Преди разбиване препоръчвам сметаната да се сложи във фризера за 30 минути.

Разклатете леко крема, преди да го изсипете в чист и сух съд, тъй като може да се отдели при съхранение.

Използвайте ръчен или планетарен миксер с бъркалки за разбиване.

Потопяем блендер не е подходящ за тази цел, тъй като бъркалките трябва да са напълно сухи.

Започнете да разбивате сметаната на ниска скорост, като постепенно я увеличавате.

Не забравяйте, че тежката сметана се разбива по-бързо. Например 35% крем ще достигне желаната консистенция по-бързо от 33%.

Разбийте, докато се образуват меки върхове. В този си вид кремът лесно се комбинира с останалите съставки и не капе от бъркалките.

Сега добавете кондензирано мляко. Трябват ви около 370 грама или една стандартна консерва.

Постепенно налейте кондензираното мляко, като продължавате да разбивате сметаната.

Оставете да стане гладка, без да разбивате.

Пригответе форма с пружинираща форма с вафления блат на дъното.

Ако имате, можете да използвате ацетатно фолио, за да облицовате стените на тавата, за да извадите по-лесно сладоледа, но аз не го правя.

Изсипете сметановата смес върху кората. Масата ще бъде гъста и ефирна, без да се разпространява.

Поставете друг вафлен блат отгоре, като леко го притиснете.

Поставете във фризера за поне 5-6 часа. В идеалния случай оставете за една нощ.

Тъй като сладоледът се втвърдява, горният слой може леко да се деформира.

Готовият сладолед е много вкусен, без ледени кристали, благодарение на използването на тежка сметана.

Ако нямате вафлени блатове, просто напълнете произволна форма с кремообразната смес и замразете.

След като веднъж опитате този сладолед, едва ли ще искате да се върнете към закупения от магазина.

Редактор: За Жената

Източник: jemchyjinka.online

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft