Цял живот го правим грешно: топ-готвач разкри как картофеното пюре да стане съвършено кремообразно, а не гумен ластик

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Цял живот го правим грешно: топ-готвач разкри как картофеното пюре да стане съвършено кремообразно, а не гумен ластик
19198
Снимков материал: pixabay.com
Цял живот го правим грешно: топ-готвач разкри как картофеното пюре да стане съвършено кремообразно, а не гумен ластик

Картофеното пюре е любима добавка към всички видове меса и риба. Но дали умеем да го приготвяме както трябва? Оказва се, че цял живот сме го правили погрешно! Или така поне твърди известният готвач Тейлър Флоранс от телевизионния канал “Chef’s Food Network”.

И дава рецептата - ето го единственият правилен начин за приготвяне на картофено пюре , така че да се запазят всички вкусове в него:

Известно е, че за доброто пюре са важни два фактора - видът на картофите и температурата на приготвяне.

Флоранс казва, че хората неглежират това ястие. Обелените и измити картофи трябва да се варят в сметана, в която маслото се разтопява предварително. Ето и рецептата за перфектното картофено пюре:

Идеалното картофено пюре

Приготвяне:

• Измийте, обелете и нарежете картофите, след което ги добавете в тенджера заедно със сметана за готвене (около 0,5 литра).

• Добавете 3 супени лъжици зехтин и 3 супени лъжици краве масло.

• Ако желаете, добавете сол, пипер или други подправки.

• Покрийте съда и го оставете на тих огън за около 20 минути.

• Прецедете картофите, но запазете сметаната, в която са варени, след което бавно я добавете в съда, докато мачкате картофите и получите кремообразна, хомогенна смес.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft