Сигурно всяка домакиня ще си каже - какво по-лесно от баница? Ред кори, ред плънка и готово! Но се оказва, че правенето на вкусна и сочна баничка не е чак толкова проста работа.
Обикновено всяка баница включва яйца, сирене, кори и кисело мляко.
Сигурно всяка домакиня ще си каже - какво по-лесно от баница? Ред кори, ред плънка и готово! Но се оказва, че правенето на вкусна и сочна баничка не е чак толкова проста работа.
Обикновено всяка баница включва яйца, сирене, кори и кисело мляко.
1 пакет фини кори за баница (500 гр)
6 яйца
300 гр.сирене
1 ч.л.захар
500 мл прясно мляко
80 мл олио
50 грама краве масло
Освен, че ще сменим киселото с прясно мляко, днес ще ви предложим и да наредите баницата малко по-различно от стандартното пласт кори-пласт плънка.
3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко. Намазняваме с олио добре тавата, включително страните й. Върху всяка кора разпръскваме натрошено сирене, поръсваме с няколко капки олио и малко от разбитото яйце (около 1 с.л ).
След това така приготвената кора набръчкваме под формата на хармоника (с широчина около 4 см) и нареждаме в тавата отвън-навътре. По този начин процедираме с всички кори, докато свършат и корите, и плънката.
Разбиваме останалите 3 яйца с прясното мляко и захарта. Със сместа заливаме наредената баницата, нарязваме на малки парченца маслото и го поръсваме отгоре.
Печем във фурната до зластисто - в зависимост от фурната това отнема приблизително около 50 минути на 190-200 градуса).
Ако желаем да не е с твърда коричка, а да омекне добре, след като я изпечем, я завиваме с кърпа.