Цял живот правя баници, но и аз нещо да науча: заменяш киселото с прясно и повече няма да погледнеш друга!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял живот правя баници, но и аз нещо да науча: заменяш киселото с прясно и повече няма да погледнеш друга!
Цял живот правя баници, но и аз нещо да науча: заменяш киселото с прясно и повече няма да...
106068
Източник: blitz.bg
Цял живот правя баници, но и аз нещо да науча: заменяш киселото с прясно и повече няма да погледнеш друга!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно всяка домакиня ще си каже - какво по-лесно от баница? Ред кори, ред плънка и готово! Но се оказва, че правенето на вкусна и сочна баничка не е чак толкова проста работа.

Обикновено всяка баница включва яйца, сирене, кори и кисело мляко.

Оказва се обаче, че една проста замяна на един от продуктите издига баницата на ново вкусово ниво. Ако не вярвате, опитайте тази лесна рецепта за баница с прясно мляко - след това няма и да погледнете друга!

Баница с прясно мляко

баница с прясно мляко

 

Продукти:

1 пакет фини кори за баница (500 гр)
6 яйца
300 гр.сирене
1 ч.л.захар
500 мл прясно мляко
80 мл олио
50 грама краве масло

Начин на приготвяне:

Освен, че ще сменим киселото с прясно мляко, днес ще ви предложим и да наредите баницата малко по-различно от стандартното пласт кори-пласт плънка.
3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко. Намазняваме с олио добре тавата, включително страните й. Върху всяка кора разпръскваме натрошено сирене, поръсваме с няколко капки олио и малко от разбитото яйце (около 1 с.л ).

След това така приготвената кора набръчкваме под формата на хармоника (с широчина около 4 см) и нареждаме в тавата отвън-навътре. По този начин процедираме с всички кори, докато свършат и корите, и плънката.

Разбиваме останалите 3 яйца с прясното мляко и захарта. Със сместа заливаме наредената баницата, нарязваме на малки парченца маслото и го поръсваме отгоре.

Печем във фурната до зластисто - в зависимост от фурната това отнема приблизително около 50 минути на 190-200 градуса).

Ако желаем да не е с твърда коричка, а да омекне добре, след като я изпечем, я завиваме с кърпа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft