Ако започнете да режете тортата както обикновено – от центъра, получавате дълги, но много тънки парчета ... като тези:
Днес искаме да споделим с вас съветите, които научихме и сега винаги режем по този начин тортата.
За целта ще ви трябват подходяща купа (чиния) и нож.
Имате нужда от купа (чиния), чийто диаметър ще бъде около половината от тортата, тоест, ако имате торта с диаметър 40 см, вземаме купа (чиния) с диаметър 20-25 сантиметра.
С подходящата купа (чиния) маркирайте кръга в центъра на тортата.
Сега трябва да изрежете този кръг с нож.
Така че оформяме две части на тортата, която вече прилича на кекс с дупка в центъра.
Нарежете външния кръг на парчета.
След това централният кръг също се нарязва на 6 или 8 части, както обикновено.
Това е всичко! Всеки ще получи нормално парче, което няма да падне върху чиния му щом го поднесете.
Пробвайте и няма да съжалявате. Приятен апетит!