Цял живот се чудя защо не ми бухва така хубаво тестото, а то трябвало да му се сложи 1 лъжичка от това, чак сега мама ми каза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял живот се чудя защо не ми бухва така хубаво тестото, а то трябвало да му се сложи 1 лъжичка от това, чак сега мама ми каза
Цял живот се чудя защо не ми бухва така хубаво тестото, а то трябвало да му се сложи 1 лъжичка от...
26165
Цял живот се чудя защо не ми бухва така хубаво тестото, а то трябвало да му се сложи 1 лъжичка от това, чак сега мама ми каза
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този трик е доста стар, но е издържал безпощадния тест на времето, при това с отлична оценка. Може да ви се стори много странен.

Но не се колебайте да го изпробвате. Ще ви научим как да направите тестото си по-качествено и по-дълготрайно. Не е голяма философия всъщност – ще си направите „пияно“ тесто.

Като добавите към него съвсем малко водка – това е дългогодишна тайна на не една и две домакини. Алкохолът в тестото помага за разслояването му и получаване на мехурчета при печенето. Самата водка пък би могла да накара всяко тесто да набухне – както такова с мая, така и безквасно. По този метод тестото става поресто и трае по-дълго. Колкото до миризмата на алкохол – не се притеснявайте въобще. Тя, както и самият алкохол се изпаряват при печенето и изчезват напълно. Тоест печивото е подходящо и за деца


Какво обаче е нужно, за да омесите тесто с водка?


Трябва да знаете за няколко особености при подготовката му. Количеството на добавения алкохол в тестото зависи от вас, но не бива да преминава следните граници – между 1 чаена и 1 супена лъжица на един килограм тесто. При замесване на тестото е хубаво всички съставки да са със стайна температура.

Когато ще месите тестото прибавете водката към течните съставки и разбъркайте добре, а чак след това сипете и брашното. Готовото е тесто е добре да поставите в голям съд под кърпа на топла място за поне два часа. Така с този прост и, признайте си, неподозиран трик, бихте могли да бъдете сигурни, че всичките ви печива – торти, палачинки, хлебчета, бисквити, ще бъдат на висота. Не му мислете – опитайте

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft