Пържените яйца често се считат за най-простото ястие в кухнята, но истината е, че много хора се сблъскват с един проблем.
Яйцето на очите често от долната страна може да бъде препържено, а отгоре да остане сурово.
Ако и на вас ви се случва, решението е просто - използвайте капак.
Л.В. Андерсън, готвачка от сайта "Slate" обяснява, че използването на капак позволява яйцето равномерно да изпържи.
Конкретно парата ще помогне на най-горният слой на яйцето буквално да се сготви, така че няма да има мазен, прозрачен горен слой.
Яйцето винаги запържете на средна температура никак силна, която бързо ще изгори долната част на яйцето.
Ако искате жълтъка да бъде течен, яйцето пригответе веднага и махнете капака. Ако пък искате жълтъка да бъде твърд, яйцето свалете от огъня, но го оставете да стои с капак още няколко минути.