Споменатите ястия вероятно са тези, които приготвяме доста често, но го правим по грешен начин.
Грешката при спагетите : слагаме ги направо в тенджерата, в същата посока
Когато става дума за приготвяне на тестени изделия, всички знаем основните правила: обилно количество вода, сол и често разбъркване. Къде е грешката? Ако не искате да ги правите по грешен начин, означава, че трябва да ги вземете с две ръце и да ги добавите като на снимката. Така те няма да залепват, докато се варят.
Грешката при пържолата : не режете, за да проверите дали е готова
Чухме много правилни и погрешни начини за приготвяне на пържоли, което не е изненадващо, имайки предвид всички фактори, които участват - от дебелината на месото, вида на тигана до метода на готвене. Но има едно нещо, което повечето от нас вероятно не го правят, за да разпознаят, когато един стек е готов - пробвайте. Няма никаква истина в теорията, че ако отрежете месото, сокове му ще изтекат и ще стане сухо.
Грешката при броколите : Ние ги варим
Смятаме, че задушените зеленчуци са бърза, здравословна и вкусна храна за вечеря.Според диетолозите обаче броколите, карфиола или зелето не са най-добрите, когато са сварени. Във вряла вода те се разграждат по-бързо и по-агресивно от другите методи на готвене, печене и пържене. Вместо това нарежете зеленчуците на малки парчета, подправете със зехтин и сол и го поставете директно върху хартия за печене в гореща фурна. Не е необходимо повече време за готвене, а вкусът е по-добър.