Цял живот ще съм й благодарна, една приятелка рускиня ме научи на тази торта и оттогава не съм вкусвала друга

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял живот ще съм й благодарна, една приятелка рускиня ме научи на тази торта и оттогава не съм вкусвала друга
Цял живот ще съм й благодарна, една приятелка рускиня ме научи на тази торта и оттогава не съм...
1136444
Цял живот ще съм й благодарна, една приятелка рускиня ме научи на тази торта и оттогава не съм вкусвала друга
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта ми е от любимите- лесна, бърза и убийствено вкусна:

 

Необходими съставки:

 

За блатовете:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Брашно – 600 грама

Кондензирано мляко – 1 консерва

Яйце – 1 брой

Сода или бакпулвер – 1 чаена лъжичка

 

За крема:

Прясно мляко – 750 мл

Краве масло – 200 грама

Захар – 300 грама

Яйца – 2 броя

Брашно – 5 чаени лъжички

Ванилова захар – 12 грама

Орехи – Половин чаша.

 

Начин на приготвяне:

В купа изсипете кондензираното мляко, добавете яйцето, пресятото брашно и бакпулвера.

Замесете еластично тесто, което да не се лепи по ръцете ви. Разделете тестото на 8 равни части.

Всяка част от тестото разточете в кръг с диаметър около 26-27 см. Печете блатовете върху сух тиган от двете страни до златисто кафяво. Блатовете се запържват много бързо. Готовите блатове се охлаждат, като се заравняват краищата им и се отстраняват ръбовете. С излишъците ще поръсете тортата за украса.

Подготовка на крема : В тенджера изсипете млякото, добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте всичко и сложете на силен котлон. Оставете крема да заври при непрекъснато разбъркване, а след това оставете и да къкри, докато се сгъсти (около 5 минути), след това отстранете от огъня.

В горещия крем добавете омекналото масло и разбъркайте добре или разбийте с миксер на ниска скорост.

Върху плоска чиния или подложка за торта, намажете добре с топъл крем и покрийте с блат. Така подредете цялата торта.

Отделените краища смесете с нарязани орехи. Накрая намажете с крем от всички страни тортата и след това я поръсете с ореховите трохи.

Поставете тортата в хладилник за една нощ.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft