Чаена торта

вход през zajenata.bg
Чаена торта
admin
Добавена от: admin
22677
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
220 г краве масло
300 г пудра захар
4 яйца
50 г какао
200 г смлени необелени бадеми или орехи
200 мл силен студен чай (зелен или черен)
220 г брашно
1 бакпулвер
1 прах ванилия
40 г галета
За крема:
1 л прясно мляко
1 яйце
1 пакетче нишесте (може и ванилово)
50 г краве масло
70 г захар
1 супена лъжица какао
1 прах ванилия
 

Приготвяне на блата:
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, какаото, малко от чая, малко от брашното, после, пак чай, пак брашно (за да се пресече), след това се прибавят бадемите, галетата, ванилията, брашното с бакпулвера и накрая разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Пече се в умерена фурна.
Приготвяне на крема:
Млякото се разбърква с нишестето, ванилията и жълтъка. Сместа се вари до сгъстяване. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква. Маслото отделно се разбива със захарта до побеляване, прибавя се какаото и след това малко по малко от изстиналия крем. Всичко се разбърква много добре и накрая се прибавя разбитият на сняг белтък.
След като изстине, тортата се разрязва хоризонтално на две половини (може и 3, но по-тънки) и се пълни с част от крема. Цялата торта отгоре и встрани се намазва с останалия крем.
Забележка: Ако използвате качествен зелен чай, блатовете на тортата ще имат интересен зелен цвят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft