На път за вкъщи тичам не до пазара, а до магазина за съставките и вместо да купувам пакетирани глупости правя за нула време тези захарни гевречета. За щастие знам няколко рецепти, с които няма да се претоварите. Аз например готвя италиански захарни бисквитки като цяло от 4 съставки.
Не рецепта, а находка! Италианските захарни бисквитки имат вкус на легендарното курабийки , освен може би без кокосови стърготини. Първоначално бях много объркана от содата в рецептата. Но когато се научих да меся бързо тестото, нямаше никакво съмнение. Това е най-лесната домашна бисквитка!
Съставки
Пшенично брашно 250 гр
Масло 125 гр
захар 3 чл. л.
сода (газирана вода) 60 мл
готвене
Охладеното маслото нарежете на ситно или настържете на едро ренде. Изсипете брашно в купа. Разтрийте сместа на трохи с ръце.
След това добавете захар и газираната вода на стайна температура. Замесете тестото бързо. Оформете топка и я увийте в стреч фолио.
Изпратете тестото в хладилника за един час. След това разделете тестото на 24 части, оформете от тях бисквитки на пръстени. От едната страна ги потопете в захарта.
Сложете бисквитките върху тава за печене, постлана с пергамент. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Оставете да изстинат
Ето няколко италиански захарни бисквитки , които препоръчвам да направите веднага. Повярвайте ми, вкусът им е не по-малко нежен и ронлив от пясъчното хляб, но ще ви струва в пъти по-евтино. А вие с какво почерпите семейството си по време на вечерното пиене на чай? Споделете своя опит!