Есента идва с аромат на ябълки - сигурно няма по-чудесно ухание, което да се разнася от кухнята, от прясно изпечен ябълков сладкиш ! Точно такъв сме ви приготвили днес - нежен сладкиш със сочни ябълки , който се топи приятно върху езика и дарява наслада с всяка хапчица. Ето и рецептата за чудно пухкав ябълков кекс :
Чудно пухкав ябълков кекс
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч.
2 ч.ч. брашно
4-5 с.л олио
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. канела
3 средноголеми ябълки
натрошени орехи - по желание
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта с миксер на пухкав крем. Добавете постепенно олиото и канелата, а накрая - постепенно брашното, смесено с бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).
Обелете ябълките и ги настържете (не предварително, за да не потъмняват), след което ги добавете в сместа. Разбъркайте с лъжица до получаване на еднородна смес.
По желание добавете към сместа и натрошени орехи - още по-вкусно е!
Изсипете тестото в тава или кексова форма, предварително намазана с олио. Изпечете кекса за 50-60 минути в загрята на 150 градуса фурна.