Чаша кисело мляко, 1 яйце и малко кашкавал - мятам в тиганчето и после сладко си хапваме кашкавалки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чаша кисело мляко, 1 яйце и малко кашкавал - мятам в тиганчето и после сладко си хапваме кашкавалки:
Чаша кисело мляко, 1 яйце и малко кашкавал - мятам в тиганчето и после сладко си хапваме кашкавалки:
74716
Чаша кисело мляко, 1 яйце и малко кашкавал - мятам в тиганчето и после сладко си хапваме кашкавалки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за вас една чудесна бърза закуска - вкусни, топлички кашкавалки на тиган със златна коричка. Трябват ви само 1 яйце, чаша кисело мляко, малко брашънце и вкусната закуска е готова! Ето и рецептата за бързи кашкавалки на тиган :

Бързи кашкавалки на тиган

Продукти:

200 мл кисело мляко

1 яйце

1 ч.л.

сода (или 1/2 ч.л. бакпулвер)

1/2 ч.л. сол

2-3 с.л. олио за тестото + олио за пържене

100 гр. кашкавал или твърдо сирене

около 300 гр. брашно

Приготвяне:

Изсипете киселото мляко в купа, добавете яйцето и солта, и разбийте леко с тел.

Пресейте вътре около половината от брашното (добавете бакпулвера (содата) в него) и разбъркваме добре.

След това пресейте останалото брашното, но на малки партидичасти, защото може да не ви е необходимо цялото количество. Може да отнеме 300 г, а може и 350 г - зависи от плътността на млякото и влжността на самото брашно. Когато тестото вече се е събрало на топка, добавете малко растително масло, то ще стане по-еластично.

След това прехвърлете тестото от купата на масата, омесете го добре за 2-3 минути и го оставете директно на масата, покрито с кърпа или прозрачно фолио да почива 5 минути.

През това време настържете кашкавала на едро ренде.

След като отпочине тестото, го разточете на правоъгълен слой, не много тънък. След „почивката“ тестото лесно се разточва и не се свива. Разпределете настъргания кашкавал по повърхността.

Завийте на руло, прищипете краищата и нарежете на малки шайби от 3-4 cm.

Леко сплескайте всяка шайба и леко поръсете с брашно.

След това разточете на питки с дебелина около 0,5 cm.

Изпържете питките в предварително загрят тиган, като всеки път добавяте малко количество олио. Пържете от двете страни до златисто-кафяво - пекат се много бързо и добре. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft