9 Април 2013
12319
Чаят намалява риска от инфаркт и инсулт
15-годишно проучване в Холандия открило силна връзка между редовното консумиране на черен чай без мляко и намаления риск от инсулт. Учените стигнали до извода, че флавоноидите /вещества с антиоксидантни свойства/, които се намират във висока концентрация в черния чай, допринасят за намаляване на производството на лош холестерол, който причинява стесняване на артериите и увеличава вероятността от инфаркт. Изследване в САЩ открило, че 5 чаши чай на ден намалява лошия холестерол с 11%. Флавоноидите подобряват и функционирането на кръвоносните съдове. Чаят съдържа полифеноли - антиоксиданти, които са в състояние да спрат растежа на раковите клетки. Чаят съдържа от 8 до 10 пъти повече полифеноли от плодовете и зеленчуците.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари