Чепински милинки
25 Май 2015
112752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От посочените продукти се омесва тесто и се разточва на дебела кора. Поръсва се обилно с натрошено сирене и се напръсква с разтопено масло. Навива се на руло и се нарязва на парчета (колкото е височината на тавата). Нареждат се на разстояние в намазнена тавичка с разреза нагоре. Оставят се да втасат на топло. Втасалите милинки се мажат със заливката (приготвена от смесването на всички продукти) и се пекат в загрята фурна до зачервяване. Изваждат се от фурната и се завиват с кърпа, докато изстинат.
Автор:
Медиха Ходжова, с. Чепинци
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари