Черешова торта с шоколад и Маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Черешова торта с шоколад и Маскарпоне
Черешова торта с шоколад и Маскарпоне
admin
Добавена от: admin
54274
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

масло - 250 г меко
захар - 250 г кафява
брашно - 220 г
шоколад - 60 г черен
яйца - 5 броя
маскарпоне - 250 г
сметана - 250 г бита
ликьор - 2 с.л. от череши
череши - 300 г без костилки или др. плод  

Разбийте захарта и маслото и прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Разтопете шоколада в микровълнова за кратко и го добавете към сместа. Започнете да прибавяте браш­ното и отново разбивайте.

Изсипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 50 минути. Готовия блат оставете да се охлади и разрежете на 3 отделни блата.

Залейте всеки с ликьор и ги слепете с крем, приготвен от разбитото маскарпоне и разбитата сметана. Между отделните блатове по желание може да наредите череши, друг плод, стафиди или ядки. Отгоре намажете тортата с крем и направете украса с плодове или по ваше желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft