През зимата всички чувстваме острия недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Затова се опитваме да подготвим колкото се може повече консерви през лятото. Днес редакцията ни ще ви каже как да приготвите чеснова паста за зимата , която ще украси всяко ястие. Тази паста може да се добавя към супи, гювечи, сосове и дори да се разстила върху сандвич .
Подправка с чесън, гарантирана за цяла година. А подобна разядка ще спести време и за почистване на чесън за всяко ястие. Просто добавете лъжица или две към супата и се насладете на божествения вкус.
Чесън паста за зимата
250 г чесън
1 ч.л. сол
30 мл зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
подготовка
Пригответе стерилизиран сух буркан от 300 мл. Най-добре е да съхранявате това в малки буркани, така че можете да поставите чесновата паста в още по-малки буркани.
Обелете 250 г чесън и го нарежете в блендер и направете на пюре. .Добавете 1 ч.л.
Можете да съхранявате чесновата паста както в хладилника, така и във фризера. Пастата във фризера не се превръща в лед и освен това може да се изсипва на порции във форми за лед и да се покрие с прилепнал фолио
Чесън паста с билки
250 г чесън
1 ч.л. сол
1 супена лъжица ябълков оцет
30 мл растително или зехтин
2 стръка копър
подготовка
Обелете чесъна и го нарежете в блендер. И пастата трябва да стане хомогенна.Натрошете копъра и го добавете към чесъна. Изпратете също сол в купата на пасатора, 1 с.л. оцет и 30 мл растително масло. Разбийте чесновата паста с билки до гладкост. Изсипете ароматната смес в сух, стерилизиран буркан и намажете със зехтин. Затворете плътно и съхранявайте в хладилника.
И така, след 20 минути имате две прекрасни заготовки от чесън. Можете да ядете веднага. Горещо препоръчваме да опитате и двете рецепти.