Брашното се пресява и се смесва със солта, гриса и маята. В средата се прави кладенче и в него се слагат медът, 2 с. л. зехтин и водата. Омесва се гладко тесто. Меси се, докато престане да лепне. Поставя се в дълбок съд, намазан със зехтин, за да втаса около 1 час. Готово е, след като си удвои обема.
През това време се загрява останалият зехтин и в него се слагат чесънът, мащерката и розмаринът. Разбъркват се не повече от 10 сек. и се охлаждат.
Втасалото тесто се премесва отново и се разточва на лист с дебелина 1 см. Намазва се с чесновия зехтин и се навива на стегнато руло. Рулото се нарязва на парчета с дебелина 5 см, подреждат се в тава с разрязаната част нагоре на около 1 см разстояние едно от друго. Оставят се да втасат около 30 мин., намазват се с още малко зехтин и се поръсват с натрошена морска сол.
Хлебчетата се пекат в загрята фурна на 220°С за 10 мин., след това температурата се намалява до 200°С и се пекат още 20 мин. Горещи са прекрасни.
Чеснови охлювчета
22 Декември 2011
4620
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари