Отлична рецепта за чеснови пръчици с кашкавал , които са подходящи за всяко парти и лятно тържество! Лесни за приготвяне, ароматни и примамващи, тези кашкавалени соленки са идеалното допълнение на всяко вкусно хапване или перфектната почерпка. Ето лесната рецепта:
Чеснови пръчици с кашкавал
Продукти:
Тесто:
200 г обикновено брашно
суха мая 5 g (0,5 супени лъжици)
8 г (1 супена лъжица) захар
4 g (0,5 супени лъжици) сол
15 г (2 супени лъжици) зехтин за готвене
120 мл хладка вода
За чесновия слой:
10 г (0,5 супени лъжици) счукан чесън
20 г (2 супени лъжици) разтопено несолено масло
30 г крема сирене (1 голяма лъжица)
За поръсване:
280 г сирене моцарела или кашкавал
пармезан
магданоз/риган (по избор)
Приготвяне:
Смесете захарта, маята и топлата вода за маята.
Смесете брашното със сол и добавете маята.
Започнете да месите тестото, добавяйки постепенно мазнина.
Омесете еднородно тесто, покрийте с фолио и го оставете да втаса на топло място.
Междувременно пригответе сос от чесъна, сиренето и маслото.
Премесете втасалото тесто и разточете на набрашнен плот.
Намажете с чесновата смес.
Поръсете с моцарела/кашкавал и риган.
Сложете в загрята фурна и печете до зачервяване.
Печете на 210 градуса 8-10 минути.
Да ви е сладко!