Фантастично чесново хлебче ви предлагаме да си приготвите днес. Изключително вкусно, мекичко, ароматно и напълно ще забравите за хляба, ако опитате тази лесна рецепта.
Чеснови хлебчета за 20 минути
Продукти:
300 г обикновено брашно тип 650
200 мл хладка вода
1/2 пак. суха мая
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион или ким
2 с.л. растително масло
За намазване:
2 с.л. растително масло
2 с.л. вода
4 скилидки чесън
Приготвяне:
Първо захванете маята.
Смесете захарта и маята в 200 мл хладка вода.
Не е нужно да чакате да шупва, добавяме сместа направо към пресятото брашно заедно със солта, смления кимион, олиото и оформете гладко, незалепващо тесто.
Сложете тестото в купа, поръсете с малко брашно, покрийте с кърпа и го оставете да втаса до около два пъти размера му .
Може да разделите тестото на 2 и да изпечете на два пъти или да разточите на една кора с размера на тавата и дебелина 1,5 - 2 см.
Поставетете тестото в покрита с хартия за печене тава.
Поръсете с чесън, смесен с 2 с.л. олио и вода.
Може да поръсите с ким, семена по желание. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути до златисто.
След като извадите хлебчето, поръсете с малко студена вода.
Прехвърлете върху решетка, покрийте с чиста кърпа и оставете да изстине.
Получава се малка фантазия - меко отвътре, а коричката е ароматна и хрупкава.
Да ви е сладко!