![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Маята се накисва във водата и се оставя 10-15 минути, докато се разтвори напълно.
В голяма купа се пресява брашното, прибавят се солта и захарта. Наливат се маята и зехтинът. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса около 1 час, или докато удвои обема си.
След като тестото втаса, отново се премесва и се разделя на 2 топки, които се разточват на кора с диаметъра на тавата. Кората трябва да е малко по-дебела от блат за пица. Всяка кора се слага в намаслена тава. Отгоре се разпределя маслото на парченца, поръсва се с чесъна на прах и сирената. Така приготвените кори се оставят още 15-20 минути, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, или докато сирената отгоре станат златисти. По желание преди печенето могат да се поръсят с малко пресен или сух босилек, риган, чубрица и пр.