Чеснови хлебчета - стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Чеснови хлебчета - стъпка по стъпка
Чеснови хлебчета - стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
25907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За намазване:

25 гр масло

0.5 ч.л. чесън на прах

0.5 ч.л. сол

За тестото:

0.5 кубче мая

1 ч.л. сол

500 гр бяло брашно

1 чаена лъжичка оцет

1 ч.л. захар

300 мл вода

Маята и захарта залейте с 1 супена лъжица топла вода и разбъркайте, докато се се разтопи.

Пресейте брашното, добавете солта, захванатата мая, вода и една ч.л. оцет.

С лъжица разбъркайте тестото 10-15 минути, докато спре да се лепне. Покрийте с фолио и оставете да втасва 1 час.

Поръсете с брашно работния плот, прехвърлете на него тестото и отгоре поръсете с още брашно. Премесете тестото и разделете на 4 равни части, като от всяка оформете фитил (като на снимката). Всеки фитил тесто нарежете на 6 равни части, а всяка част с дланите оформете на топка, добавяйки по малко брашно, ако тестото се залепва за ръцете. Подредете ги в тава, предварително покрита с хартия за печене, и отново оставете да втасат още половин.

Втасалите хлебчета изпечете в загрята на 250 градуса фурна за около 12 минути, докато получат красив червеникав цвят. Разтопете маслото за покритието, добавете чесъна и солта, след което с получената смес намажете още горещите хлебчета с помощта на четка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft