1 пиле
няколко чушки
няколко пресни домата
1 глава кромид лук
1 малка тиквичка
2 глави чесън
200 гр. краве масло
черен пипер и сол на вкус
магданоз
Пилето се разделя на порции и се слага да се вари в голяма тенджера с малко вода и половината от маслото. Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето, след което се нарязват на по-едри парченца. Останалата част от маслото се разтапя в голям тиган, след което в него се запържват лукът и чесънът, също нарязани (най-добре на шайби). Добавят се чушките, нарязаните тиквички и домати. Овкусява се с подправките. Когато е почти готова сместа в тигана, се добавя свареното пиле.
Ястието се пресипва в тава и се запича във фурната, докато сосът леко се посгъсти. Поднася се с нарязан магданоз и чаша бяло вино!