Чесново хлебче с подправки
6 Април 2018
30089
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
зехтин,
сол (на вкус),
чесън на прах (на вкус)
За намазване:
6 скилидки пресован чесън,
20 мл. зехтин, 1ч.л. чубрица, 1ч.л. мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Маята се разтваря в бирата, добавя се зехтинът, солта, чесънът и се разбърква добре. Брашното се пресява в голяма тава, оформя се кладенче по средата, в което се изсипва сместа. Замесва се до получаването на меко тесто и се оставя да престои под кърпа за 30 минути.
От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват до желаната дебелина и се нареждат в намазнена и набрашнена тава за печене. Преди да се сложат във фурната се надупчват леко с вилица. Пекат се до леко порозовяване, след което се мажат със сместа от зехтина, чесъна, чубрицата и мащерката. Допичат се за още 5 минути.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари