Чесново хлебче №1 с много кашкавал - ядеш и въздишаш от кеф! Няма наяждане с тази вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чесново хлебче №1 с много кашкавал - ядеш и въздишаш от кеф! Няма наяждане с тази вкусотия:
Чесново хлебче №1 с много кашкавал - ядеш и въздишаш от кеф! Няма наяждане с тази вкусотия:
17850
Чесново хлебче №1 с много кашкавал - ядеш и въздишаш от кеф! Няма наяждане с тази вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чесново хлебче - вкусотията, която върви и с манджа, но и само така. Чупиш парченце и кашкавалът се разтича неустоимо...

Колкото и да правя, това Чесново хлебче с кашкавал никога не ни стига! Ето какво е необходимо за направата на един средно голям хляб:

Чесново хлебче с кашкавал

Продукти:

За тестото:

  • 1 1/2 чаши универсално брашно
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 цяло яйце
  • 1/2 чаша топло мляко
  • 2 супени лъжици масло

За покритие и плънка:

  • 2 супени лъжици ситно нарязан зелен лук
  • 1 супена лъжица наситнен магданоз
  • 2 скилидки смлян чесън
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 жълтък
  • 2 супени лъжици масло на стайна температура
  • 150 г сирене/моцарела

Приготвяне:

Изсипете всички изброени съставки (с изключение на маслото) в брашното, след което омесете тесто. в началото ще бъде меко и малко лепкаво, но след 5 минути ще се оформи хубаво. Добавете размекнатото масло и месете докато се поеме и стане приятно гладко тестото.

топка хлебно тесто

Оформете го на топка и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 30-45 минути.

През това време пригответе сместа за намазване: разбъркайте всички съставки до получаване на фина, еднородна паста, лесна за намазване. Нарежете кашкавала на лентички.

чеснова паста

Втасалото и отпочинало тесто разтеглете с ръце до получаване на кора с дебелина на пица.

разтегляне тесто

Нарежете го на кубчета по повърхността и отгоре разпределете готовата чесново-маслена смес.

хлебче с чесън и кашкавал

Поставете лентички кашкавал в прорезите и оставете да почине за 15 минути. След това сложете хлебчето да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 12-15 минути или колкото е необходимо, за да покафенее.

чесново хлебче

Да ви е сладко!

чесново хлебче с кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft