Чеснов хайвер - баба го правеше почти всеки ден. Ухае божествено и е идеален към риба и месо
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако харесвате аромата на чесън (а всички знаем колко много ползи има в този ароматен зеленчук), то днес ще ви научим на една интересна рецепта - Чеснов хайвер , който е чудесна гарнитура към всякакви меса и риба.
Не знам дали сте яли подобен сос, но вкъщи го обожаваме и го правя често. Баба ми винаги го правеше с домашен чесън и го поднасяше с домашна топла питка...
Ето какво ви трябва:
Чеснов хайвер
Продукти:
- 4-5 глави чесън
- сол на вкус
- 2-3 филийки хляб, само средата
- малко олио
Приготвяне:
Почистете чесъна и го счукайте в хаванче със сол, добавете средата на 2-3 парчета хляб и малко олио и продължете да счуквате до консистенция на хайвер.
Снимка: youtube
Може да се сервира с риба, месо или други ястия. Често сервираме със салата от печени чушки с оцет, олио и магданоз.
Снимка: youtube
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари