Реден ЧЕСНОВ ХЛЯБ на слоеве - по-голяма вкусотия не съм опитвала! Срам не срам, изяждам цял самун:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реден ЧЕСНОВ ХЛЯБ на слоеве - по-голяма вкусотия не съм опитвала! Срам не срам, изяждам цял самун:
Реден ЧЕСНОВ ХЛЯБ на слоеве - по-голяма вкусотия не съм опитвала! Срам не срам, изяждам цял самун:
31080
Реден ЧЕСНОВ ХЛЯБ на слоеве - по-голяма вкусотия не съм опитвала! Срам не срам, изяждам цял самун:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не съм фен на хляба с чесън и подправки, но трябва да призная, че след като опитах рецептата за този Хляб-книга , останах приятно изненадана и пренесох удоволствието си на практика, така че започнах да го правя почти всеки ден.

Мисля, че няма нужда да хваля лично тази рецепта, сами ще се убедите във вкуса й, след като я приготвите у дома, както всички мои приятели. Буквално всички са възхитени, както от вкуса, така и от простото му приготвяне. За да не пропуснете, ето и съставките, от които се нуждаете, за да приготвите този вкусен „хляб-книга“ (или хляб-акордеон ) по рецепта по-долу - ще се насладите на всяка хапка:

Чеснов хляб-книга с подправки

Продукти (за тестото):

500 гр. брашно

2 ч.

л. сол

2 ч. л. захар

300 мл вода

1/2 кубче прясна мая (20 гр.)

100 мл олио

Продукти за намазване на тестото:

100 гр. размекнато масло

1 ч. л. чесън на прах

1 ч. л. сух розмарин

1 ч. л. сух босилек

1 ч. л. сух магданоз

За намазване на хляба:

1 яйце

Приготвяне: 

Разтворете чаена лъжичка захар в топла вода, добавете половин кубче прясна мая, разбъркайте и оставете за 5-10 минути на топло, докато се активира и шупне. В по-дълбока купа пресейте брашното и го смесете със солта и захарта.

Направете кладенче в средата на брашното, след което сложете тук олиото и активираната мая. Замесете тестото, като постепенно добавяте останалата топла вода, докато стане компактно.

Изтръскайте го върху набрашнена работна повърхност и го омесете добре с ръце, докато стане гладък, но все още мек на пипане. Оформя се на топка и се връща в купата, поръсена с малко брашно, за да не залепне при втасването.

Покрийте го с торбичка, домакинско фолио или кухненска кърпа и оставете тестото да втаса, докато удвои обема си за около половин час до час в зависимост от стайната температура. През това време пригответе сместа за намазване на тестото.

Сложете маслото в малка купа, след което добавете всички изброени подправки и разбъркайте добре с вилица. Маслото трябва да е добре омекнало, но да не да тече, а да се намазва лесно върху тестото.

Застелете тава за хляб с размери 30 см х 12 см х 8 см с хартия за печене, след което прехвърлете втасалото тесто върху набрашнена работна повърхност и го разточете на кора 40 см х 40 см. Намажете кората с билковото чесново масло върху леко набрашнена повърхност. Нарежете я на шест ленти по дължина и всяка лента напречно на пет части.

хляб с чесън

Сега подредете три изрязани парчета едно върху друго, след което ги прехвърлете във формата изправени, като ги подреждате едно до друго. Така ще запълните цялата форма. Покрийте хляба с кухненска кърпа и оставете да втаса отново.

хляб книга оформяне

Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Втасалия хляб-книга намажете с разбито яйце и по желание поръсете със семена. Печете около 35 минути или в зависимост от вашата фурна, до златисто кафяво. 

хляб-книга

чеснов хляб-книга

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft