Чесънчето от комшийката, пилето - от мен. Щом разбра, че трябват 40 скилидки, сбърчи нос. Да видите после как дотърча, като усети аромата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чесънчето от комшийката, пилето - от мен. Щом разбра, че трябват 40 скилидки, сбърчи нос. Да видите после как дотърча, като усети аромата!
Чесънчето от комшийката, пилето - от мен. Щом разбра, че трябват 40 скилидки, сбърчи нос. Да...
174309
Чесънчето от комшийката, пилето - от мен. Щом разбра, че трябват 40 скилидки, сбърчи нос. Да видите после как дотърча, като усети аромата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви изненадаме с нещо необичайно лесно, но изключително вкусно: рецепта за печено пиле.  Звучи обикновено, но повярвайте, съвсем не е така!

Пиле "40 скилидки чесън» (Poulet aux 40 gousses d’ail) е рецепта от класическата провансалска кухня , която с течение на времето е придобила множество вариации. Едно нещо, обаче, остава непроменено:  40 скилидки чесън , с които се пълни самата птица, и които изпълват кухнята и цялата къща с невъзможно апетитен аромат!

пиле с 40 скилидки чесън

Провансалско пиле с чесън

СЪСТАВКИ:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Натрийте пилето със сол и черен пипер отвън и отвътре.
  2. В тавичка с дебело дъно разтопете маслото и леко запържете в него обеления  чесън .
  3. Поставете птицата директно върху приготвения чесън, поръсете с провансалски билки и залейте с виното. Не забравяйте предварително да вържете краката на пилето с канап!
    пиле с 40 скилидки чесън
  4. Пъхнете пилето да се пече в продължение на 1 час, като не забравяйте да го покриете с капак или фолио. След това махнете фолиото, полейте пилето с отделения сок и печете още 30 минути до златисто кафяво.

пиле с 40 скилидки чесън

Между другото, в никакъв случай не изхвърляйте чесън след изпичане! Той е омекнал и се е пропил със соса от пилето, виното и ароматните билки, и е истински деликатес, който да поднесете към месото или  да намажете върху печена филийка!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft