Сигурно няма човек, който да не обича пилешка супа - и при това не само, когато е болен (известно е, че това е най-препоръчваният вид бульон при настинка), но и като прелюдия към един вкусен обяд или пък като самостоятелно ястие. Тук обаче има едно НО - въпросната пилешка супа трябва да е приготвена правилно, т.е.
Както всяка една гозба, така и пилешката супа си има своите вкусни тайни, които днес ще разкрием пред вас. Всеки път, когато готвите това ястие, си спомнете за тях и ви гарантираме, че крайният резултат ще е кулинарен шедьовър, с който може само да се гордеете. Ето какви са тайните на пилешката супа :
Тайна 1: Сгъстяването
Всеки един добър готвач би ви посъветвал да сгъстите супата, като добавите малко фиде. Може, разбира се, да приложите и други методи, но фидето си остава най-предпочитано. Накрая ще имате божествено вкусна супа, която няма да може да спрете да похапвате.
Тайна 2: Застройка
Много хора са почитатели на застройките. Именно тази добавка придава плътност на ястието и специфичен вкус, който не може да се постигне с нито една подправка или зеленчук.
Сега обаче идва ред да споделим с вас как се прави перфектната застройка. Нужно е да изключите супата и да я оттеглите от котлона. След това добавяте в тенджерата едно или две яйца, в зависимост от количеството и отново връщате на слаб огън. Резултатът е феноменален!
Тайна 3: Бульон
Без бульон супата няма как да се получи такава, каквато я помним от деца. За предпочитане е да ползвате бульона от варенето на месото. Това обаче важи единствено в случаите, в които готвите с домашно пиле. Ако месото, с което правите супата, е от магазина, по-добре не го ползвайте, а добавете бульон на кубче.
Тайна 4: Месото
Това е последната тайна, от която всъщност много зависи какъв ще е вкусът на нашата гозба. Ако подберете месото около костите, супата ще е невероятно апетитна. Месото от бутчетата на пилето са също идеален избор за ястието.
Това са 4 –те тайни, от които зависи вкусът на вашата гозба!