Чешка крем пита

вход през zajenata.bg
Чешка крем пита
admin
Добавена от: admin
19974
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
5 яйца
250 гр. захар
200 гр. брашно
1 супена лъжица вода
2 супени лъжици какао 
За крема: 
150 гр. захар
5 жълтъка
5 супени лъжици брашно
1/2 литър прясно мляко
200 гр. масло
За глазурата: 
5 жълтъка
250 гр.захар
сока от половин лимон 
 

Разбийте белтъците на гъст сняг, добавете захарта, водата и разбийте още малко. След това добавете постепенно брашното и един по един жълтъците, като разбърквате непрекъснато. Накрая прибавете какаото. Не разбивайте прекалено интензивно! Изсипете сместа в голяма тава, предварително намазнена или покрита с хартия за печене 
(размери около 25 х 35 см). Печете на 180 ° C, около 20 минути до половин час. 
За крема: разбъркайте добре захарта, жълтъците, брашното и малко мляко (така че да се получи гъста кашица). Сложете млякото на котлона и щом се загрее, добавете горната смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Бъркайте на бавен огън около 5 минути, докато се получи гъст крем. Оставете го да се охлади. В охладения крем добавете разбитото с малко пудра захар меко масло. 
За глазурата: Разбийте белтъците, докато станат на твърд сняг, постепенно добавяйте от захарта при непрекъснато бъркане. Добавете и малко лимонов сок. 
Върху изпечения блат намажете охладения крем, а отгоре покрийте с белтъчния сняг.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft