Чийзкейк ли? Вече е отживелица! Всички правят само печено мляко - копринено на консистенция, несравнимо на вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чийзкейк ли? Вече е отживелица! Всички правят само печено мляко - копринено на консистенция, несравнимо на вкус!
Чийзкейк ли? Вече е отживелица! Всички правят само печено мляко - копринено на консистенция,...
26821
Чийзкейк ли? Вече е отживелица! Всички правят само печено мляко - копринено на консистенция, несравнимо на вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искате ли да зарадвате себе си и близките си с вкусен и необичаен десерт ? Днес ви предлагаме да опитате невероятното Печено мляко - деликатен и вкусен десерт, който лесно може да се конкурира с любимия на всички чийзкейк, даже го надминава на вкус! Приготвя много просто и бързо, консистенцията му е копринена, а усещането, когато го хапваш, граничи с екстаз! Ето и рецептата за вкусното и лесен сладкиш с печено мляко :

Печено мляко

Продукти:

извара или крема сирене - 65 г

захар - 65 г

жълтъци - 3 бр. (малки) или 2,5 бр. (средноголеми) + 1 жълтък за покритие

царевично нишесте - 50 г

прясно мляко - 520 мл

растително масло - 0,5 ч.л.

Това количество съставки е предназначено за форма с диаметър 16 см, теглото на готовия десерт е 500гр.

Приготвяне:

Първо пасирайте изварата заедно със захарта за няколко минути, докато захарта практически се разтвори, а изварата се разтопи. След това добавете към тях жълтъците и също разбъркайте добре до гладка смес.

десерт с печено мляко

След това добавете нишесте към сместа от извара и жълтъци, разбъркайте добре, като отстраните бучките. Най-добре е да използвате царевично нишесте, тъй като картофеното нишесте може да придаде отличителен вкус на десерта. Накрая добавете леко затопленото мляко към тестото и разбъркайте всичко добре.

Изсипете полученото тесто в касерола или тенджера с дебело дъно. За да премахнете неразтворените частици, можете да направите това през цедка.

прецедено мляко

Сварете тестото до консистенцията на крем на умерен огън. Когато започне да се сгъстява, намалете котлона до минимум и гответе, докато се появят първите големи мехурчета.

След това намажете формата с растително масло и прехвърлете сместа в нея. Покрийте с прозрачно фолио, което да опира в повърхността на десерта, и го поставете в хладилника, докато се втвърди за около 3 часа.

десерт с мляко

Сега десертът трябва да се изпече леко. След втвърдяване тестото много добре поддържа формата си, затова го нарежете на парчета с желания размер.

сладкиш печено мляко

След това ги намажете с жълтък от всички страни и ги сложете във фурна, загрята до 180 градуса за 15-20 минути. Ако през това време не се появи коричка, можете да увеличите температурата до 200 градуса и да изчакате още 10 минути. Това е всичко, можете да поканите всички на чай или кафе!

печено мляко сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft