Първо плънката, след това тестото: Изпечете чийзкейка наобратно и ще стане по-вкусен от всякога!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо плънката, след това тестото: Изпечете чийзкейка наобратно и ще стане по-вкусен от всякога!
Първо плънката, след това тестото: Изпечете чийзкейка наобратно и ще стане по-вкусен от всякога!
3006
Първо плънката, след това тестото: Изпечете чийзкейка наобратно и ще стане по-вкусен от всякога!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви да изпечете чийзкейка наобратно ! Ще разберете защо "наобратно" в процеса на готвене. Сладкишът е чудесна комбинация от нежен пълнеж от извара и ефирен пандишпан с шоколадови парченца. Децата ще бъдат особено доволни! Не забравяйте да се подготвите, като си запишете необходимите продукти за този уникален Обратен чийзкейк :

Чийзкейк наобратно

Продукти:

За крема с извара:

  • Извара (10% масленост) - 800 g
  • Яйца - 4 бр.
  • Заквасена сметана (26% масленост) - 250 гр.
  • Царевично нишесте - 60 гр.
  • Захар - 160гр.
  • Ванилия - 1/3 ч.л.

За блата:

  • Яйца - 3 бр.
  • Захар - 80гр.
  • Пшенично брашно - 80гр.
  • Слънчогледово олио - 10 g
  • Черен шоколад (56% какао, 50 г за блата + 50 г за топинга) - 100 г
  • Масло (за намазване на формата) - 30 гр.

Приготвяне:

Първо пригответе пълнежа от извара. За целта разбийте 4 предварително отделени белтъка в суха и чиста купа. Разбийте на средна скорост до светла и лека пяна. След това на части добавете 160 г захар и постепенно увеличете скоростта. Белтъците се разбиват до твърди връхчета.

белтъци със захар

Отделно се смесват 4 жълтъка и 1/3 ч.л. ванилия. Добавете 60 г царевично нишесте и 250 г пълномаслена заквасена сметана. Смесете всичко.

тесто със сметана

След това смесете белтъчната и жълтъчната маса и добавете 800 г извара. Първо разбийте изварата с блендер, така че плънката да е по-нежна в процеса на готвене. Разбъркайте всичко добре, оставете настрана и направете блата.

тесто с извара

За него също отделяме предварително белтъците на 3 яйца от жълтъците. Белтъците се разбиват на средна скорост до светла и лека пяна. След това добавете 80 г захар и постепенно увеличете скоростта. Белтъците се разбиват до твърди връхчета.

жълтъци в белтъците

Смесете жълтъците един по един с разбитите белтъци. Там също добавете 10 g растително масло.

Пресейте 80 г пшенично брашно и разбъркайте внимателно, така че масата да не загуби своята пухкавост.

брашно в тестото

Предварително нарежете с нож 50 гр. шоколад (съдържание на какао 56%). Добавете тези парченца шоколад към тестото и разбъркайте внимателно.

тесто с шоколад

Печете във форма с пръстен с диаметър 24 см.

Намажете дъното и стените на формата с масло. Дъното също се покрива с хартия за печене. Включете фурната да загрее на 180 градуса. Първо наредете пълнежа от извара и внимателно го изгладете с шпатула.

крем с извара

Отгоре изсипете бисквитено тесто на малки порции и заравнете внимателно с шпатула. Можете да използвате сладкарски пош и да шприцовате тестото в кръг, като започнете от външния голям кръг. Не натискайте тестото твърде силно.

тесто чийзкейк

Печете сладкиша във фурната за около 50 минути. Отгоре блатът трябва да се запече добре.

обърнат чийзкейк печене

Извадете чийзкейка от фурната и го оставете да изстине напълно. Ще спадне малко като изстине, но в това няма нищо лошо. Извадете го от формата и го обърнете с изварата нагоре. Така блатът ще се озове на дъното.

чийзкейк с печене

Отстранете внимателно хартията за печене и обилно поръсете сладкиша с настърган шоколад.

чийзкейк с шоколад

Чийзкейкът наопаки е готов! Добър апетит!

обърнат чийзкейк

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft