Чийзкейк с Айриш крийм

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк с Айриш крийм
Чийзкейк с Айриш крийм
admin
Добавена от: admin
21457
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 12-16 порции:

За коричката:
2 чаши грахамови бисквити – обикновени или шоколадови, натрошени
6 с.л.(85g) разтопено масло

За плънката:
около 1 кг. крема сирене, на стайна температура
1 2/3 чаши пудра захар
5 яйца
1/3 до 1/2 чаша (зависи от вкуса) ликьор Айриш крийм (Бейлис)
1 с.л. ванилов екстракт
1 чаша полусладък шоколадов чипс (натрошен на дребно шоколад)
1 ч.л. брашно

За топинга:
1 чаша гъста сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. екстракт кафе (по желание)

За украса: (опционално)
Готов шоколадов сироп
 

За коричката:
Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете леко форма с подвижно дъно и диаметър 25 см. Смесете трохите и разтопеното масло в купа, след това притиснете получената смес към дъното и стените на формата (около 2 см. ръбче). Изпечете до светло кафяво – около 7 минути. Оставете фурната пусната.
За плънката:
С миксер или кухненски робот подходящата приставка разбийте крема сиренето до гладка смес. Постепенно добавяйте захарта и разбивайте. Прибавете едно по едно яйцата, като продължите да разбивате след всяко. Смесете вътре ликьора и ванилията. Разбъркайте 1/2 чаша шоколадов чипс и 1 ч.л. брашно в малка купа; внимателно прибавете сместа към тази с крема сиренето, като разбърквате. Излейте получената смес в коричката. Оставете настрана останалия шоколад.

Сложете чийзкейка в загрятата фурна и печете, докато при натиск центъра му възвръща формата си и придобие златистокафяв цвят – около 1 час и 20 минути. Охладете чийзкейка напълно, след това освободете стените на формата.
За топинга:
Когато чийзкейкът изстине напълно, разбийте сметаната и захарта с миксер. Прибавете екстракта кафе (ако използвате такъв) и бийте, докато се образуват твърди връхчета. С кухненски пош и накрайник за декорация шприцовайте сметаната по ръба на чийзкейка. Украсете отгоре с останалия шоколадов чипс. При поднасянето може по желание да поръсите малко количество шоколадов сироп във всяка чиния, след това върху соса да сложите парченце от кейка.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft