Основа:
250 гр. бисквити Орео
80 гр. масло
Крем:
300 гр крема сирене (тип Филаделфия)
50 гр. пудра захар
10 гр. желатин
50 мл вода
200 мл сметана + 50 грама бял шоколад
100 гр. бисквити Орео
За украса:
50 мл сметана
50 гр. черен шоколад (70% какао)
В блендер смесете целите бисквити с маслото до гладка маса. Това е основата.
По желание можете да приготвите чийзкейка във форма с диаметър 26 см или в 1-2 по-малки с различна форма. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.
В съд поставете сладката сметана и захарта и ги разбийте с миксер.
Желатинът се поставя в студена вода, за да набъбне. След това се поставя на слаб огън, но не трябва да завира, а само да се разтопи.
След това разтопеният желатин се прибавя в разбитата заедно с разтопения бял шоколад.
Постепенно се добавя крема сиренето и хубаво се разбива.
В крема се добавят и едро нарязаните Орео бисквити.
Върху охладената основа се нанася кремът.
Оставя се в хладилник да стегне.
Готовият чийзкейк се украсява с крем от разтопените сметана и шоколад на слаб огън.
Оставя се в хладилник още 15 минути и се доукрасява по желание.