Чийзкейк Филаделфия

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Чийзкейк Филаделфия
Чийзкейк Филаделфия
admin
Добавена от: admin
110729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 и 1/4 ч.ч. твърди бисквити
1/4 ч.ч. разтопено масло
900 г крема сирене Филаделфия, размекнато (4 пакетчета)
1 ч.ч. пудра захар
3 ч.л. брашно
4 бр. яйца
ванилия
1 ч.ч. заквасена сметана

Фурната се загрява предварително до 160 градуса по Целзий (или 325 по Фаренхайт). Бисквитите се смилат или се счукват на фини трохи (ако нямате някаква мелачка, може да се сложат в здрав плик и да се счукат с твърд предмет)
и се омесват добре в купа заедно с разтопеното масло и 1 ч.л. от захарта. Получената смес се поставя в добре намаслена форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 23 см) и се разпределя равномерно, като се притиска или с пръсти, или с лъжица, а може и с дъното на стъклена чаша. Леко се притиска и по ръбовете на тавата (да залепне малко и по стената на тавата, около 0.5 см). Слага се да се запече 10 минути и след това се оставя настрани да се охлади.
Крема сиренето, захарта, брашното, ванилията се поставят в голяма купа, като се разбива с миксер на средна скорост до пухкава смес (около 2 минути). След това се слага заквасената сметана и яйцата, едно по едно, като след всяко се бърка на слаба скорост, докато се поеме от сместа (около 30 секунди). При бъркането от време на време с лъжица или шпатула се обира залепналата смес от страните на купата и се слага вътре да се смеси добре.
Пече се 1 час и 10 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Като стане готов, чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата да се охлади постепенно. Това е, за да се избегне получаването на пукнатини по повърхността на кейка, заради рязката промяна на температурата.
Преди да се извади от формата леко се прокарва нож или шпатула по обиколката на формата, за да може по-лесно да се отдели. Оставя се покрит в хладилник да се охлади поне 4 часа или за една нощ.

* Всички продукти трябва да са със стайна температура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft