Чикен нагетс

вход през zajenata.bg
Чикен нагетс
admin
Добавена от: admin
10049
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За месната смес:
250 гр. бяло пилешко месо
половин глава кромид лук
40 гр. хляб
1 скилидка чесън
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. горчица
малко черен пипер
За панировката:
30 гр. прясно мляко
30 гр. брашно
1 яйце
малко сол
1/2 ч.л. бакпулвер
Освен това:
олио за пържене
галета
 

Стъпка 1: пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, лукът и чесънът се режат на ситно, хлябът се натрошава. Всичко се слага в блендер. Добавя се горчицата, соевият сос, сол и черен пипер. Всичко се разбива, докато се получи гладка смес.

Стъпка 2: От сместа направете малки кюфтета. Това количество е достатъчно за 10 броя.

Стъпка 3: Пригответе сместа за паниране:

В купа разбийте яйцето и млякото, добавете брашното, бакпулвера и малко сол. Разбъркайте добре до гладка смес.

Стъпка 4: Кюфтенцата първо потопете в панировката, а след това в галета, и ги изпържете в загрято олио от двете страни до зачервяване. Извадете готовите чикен нагетс върху салфетка, така че да попие излишната мазнина.

Стъпка 5: Сервирайте топли със салата, пържени картофи, кетчуп и майонеза по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft