Някои хора наричат кухнята свещено място. Тайнството на готвенето е особен ритуал.
Харесвах тези кулинарни трикове : прости, но толкова ефективни! Обърнете внимание на номер 6, мисля, че това може да бъде полезно в много случаи ...
Техники за готвене
Необходимо е да накиснете лука в студена вода в продължение на 15 минути, преди да приготвите салатите. Той губи прекомерната си лютивост!
Преди да започнете да приготвяте кафе, добавете щипка сол, за предпочитане морска сол и щипка канела. Питието ще бъде безумно ароматно! Вкусно е да приготвяте кафе със сухи, на прах кори от лимон или портокал.
Добавете морска сол към ястието! Това подобрява вкуса му няколко пъти, просто опитайте ... Освен това, тази сол е много по-полезна за здравето.
Във всяка салата добавете сол в последния момент, точно преди сервиране! За да направите ястието от пресни зеленчуци вкусно, добавете щипка захар заедно със солта.
Тайната на идеалната торта е проста! Спазвайте това правило: за тестото, количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове трябва да е едно и също.
Не забравяйте да добавите сол към тестото , дори и в тестото за сладки пайове! Малко сол в тестото ще подобри качеството му: печенето ще е добре да запази формата, ще бъде еластично и приятно на вкус.
За да приготвите перфектните бъркани яйца , ги гответе не само в масло, но и с вода. Когато протеинът започне да се втвърдява, изсипете малко вода в тигана. Бърканите яйца няма да загорят отдолу, ще бъдат много по-полезни и по-вкусни.
Балсамовият оцет е не само отличен дресинг за зеленчукови салати, но и за италиански макаронени изделия и пикантна марината за месо.
Опитайте ягоди поръсени с пудра захар и ги поръсете с няколко капки балсамов оцет- невероятно вкусно ... Други плодове са също добра идея да се комбинират с балсамов оцет, струва си да експериментирате!
Кюфтетата ще бъдат сочни и много вкусни, ако добавите галета вместо хляб.
Избършете парчетата месо преди пържене: хрупкавата червеникава кора е гарантирана!
Не забравяйте да добавите малко алкохол към печенето: водка, ром, коняк. Този трик ще направи тестото хрупкаво и ароматно!
Ако не харесвате боб, опитайте се да го сварите в бира! Заедно със пърженото месо и зеленчуците този боб ще бъде изненадващо апетитен.
Ако намажете месото 2-3 часа преди приготвянето му с горчица, то ще се окаже много сочно! Можете също така да поръсите месото 1 час преди приготвянето със сол, оставете го да стои и след това изплакнете със студена вода.
Опитайте се да добавите щипка сода към охладения, горчив чай. Заедно с лимон, мента и канела, тази напитка се трансформира и идеално ободрява в горещ летен ден! Освен това содата спомага за очистването на бъбреците .
Винаги измивайте и избърсвайте ножовете веднага след употреба: Няма да бъдат затъпени за много дълго време.
Содата ще омекоти дори много твърдо месо! Налейте малко бял прах върху суровото месо преди готвене, оставете за 15 минути, след което го измийте със студена вода. Ще бъдете изненадани от мекотата на приготвеното ястие!
Слагайте горещи ястия на масата в предварително загрята чиния във фурната и студени в чиниите, които се охлаждат в хладилника. Това значително ще подобри вкуса на всякакви ястия!
Ако оценявате всички предимства на нашите кулинарни съвети , покажете ги на вашите приятели! Това е нещо, което определено трябва да споделите ...