Чорба от леща по индийски (Тур дал)
4 Февруари 2013
33250
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лещата се почиства и измива в няколко води. Лукът и картофът се настъргват на ситно ренде. Чесънът се обелва, нарязва на ситно и се счуква със сол. Лещата, лукът и картофът се заливат с водата, посоляват се и се варят до готовност. Далът е готов, когато зърната на лещата са достатъчно размекнати и могат да се претрият с пръсти. Супата минава през сито, за да се получи еднородна смес. В друга тенджера в загрято олио се изпържват подправките - куркума и чесън. Към тях се добавя сметаната и се разбърква. Тази смес се излива внимателно в супата при непрекъснато бъркане. Супата се поднася гореща с индийски хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари