Може би вече ви е омръзнало да го чувате, но много от нещата, които ежедневно ядем, са, оказва се, токсични!
Ето списък на продуктите, които често поднасяме на трапезата и които съдържат отрова в чист вид ...
Токсични продукти
- Пушени колбаси и наденици
Отдавна сме наясно с факта, че в обикновените салами рядко присъства 100% месо, така че когато джобът ни го позволява, търсим по-скъпи (т.е. "по-качествени") продукти.
Проблемът е, че дори и в натуралните колбаси има малко "натурални" неща - за опушването им вече никой не използва дим: вместо него в производството се използва специална димна течност, която съдържа формалдехид .
- Фъстъци
Кой ли не обича да похапва фъстъчки пред телевизора... Наивно! Оказва се, че за дългосрочно съхранение в този продукт имплантират ген от петунии - ужасно отровно вещество.
- Червен хайвер
Повечето си позволяват да хапват хайвер само на големи празници, други - по-често ...
Срокът на годност на хайвера е много по-кратък от времето, необходимо за транспортирането му, така че този продукт или се осолява прекомерно, или се замразява (което се отразява на вкуса му), или му добавят уротропин - вид формалдехид. Ако опаковката казва, че хайверът е осолен, значи е отровен.
Помните ли вкуса на селското мляко? Той със сигурност е различен от вкуса на продукта, който е на тезгяха в млечния отдел на магазина. Вкусът не е толкова лош... Това мляко даже не може да вкисне нормално: започва направо да горчи и загнива!
Ако на опаковката пише, че млякото може да се съхранява в продължение на повече от 2 седмици, имайте предвид, че това не става без добавянето на антибиотици .
Любителите му щедро подправят ястията с ароматното индийско орехче: но само 6-9 грама смляно индийско орехче могат да доведат до припадъци и затъмнено съзнание. И всичко това заради силната отрова, халюциногена миристицин . Психоза и чувство за предстояща гибел предизвиква само 1 цяло изядено орехче.
Когато картофите дълго време стоят на светло, в тях започва да се натрупва соланин . Вещество, което причинява тежки отравяния, чиито признаци са главоболие, световъртеж, слабост, объркване, диария, повръщане!
По-добре забравете за зеленикавите и покълнали картофи.
Черешовите, кайсиевите, ябълковите, прасковените костилки/семки богати на вид циановодород, наречен циановодородна киселина . Въпреки това, за да бъдат наистина отровни, трябва да изядете няколко чаши от тези ядки или семена ...
Друг любим деликатес! Има 2 вида бадеми: сладки и горчиви. Само 7-8 сурови ядки от горчивия бадем, изядени от незнание, могат да причинят здравословни проблеми при възрастни, а за едно дете изяждането им може да бъде фатално. Водороден цианид - с него не бива шега!
Тази риба, а дори и някои видове морски мекотели, натрупват в тъканите си живак , който е известен като изключително токсичен дори и в малки количества. Съединението засяга стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб и нервната система. Дори при топлинната обработка това вещество няма да изчезне.
Риба тон не трябва да ядат бременни и кърмещи жени, както и деца, тъй като големите количества живак засягат развитието на мозъка.
Изкуствените подсладители и продукти, заменящи захарта , са икономични (1 опаковка, в зависимост от размера, замества 6 до 12 кг захар). Но всеки опит за измама на тялото обикновено е напразен. Рецепторите за сладко ни дават сигнал, че в тялото постъпват въглехидрати, но такива няма! След подобна заблуда никакви въглехидрати, постъпващи в организма, не задоволяват глада, а само още повече го засилват.
Не ви призоваваме да ядете само хляб и вода, просто внимателно да четете етикетите и по-често да си задавате въпроса пред щанда: "А дали това изобщо ми е нужно?".