Чудите се защо баба и дядо живееха до 90, а ядяха всичко? Няма нищо чудно: 10 от нещата, които ядем ежедневно, са чиста отрова:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Чудите се защо баба и дядо живееха до 90, а ядяха всичко? Няма нищо чудно: 10 от нещата, които ядем ежедневно, са чиста отрова:
24711
Снимков материал: pixabay.com
Чудите се защо баба и дядо живееха до 90, а ядяха всичко? Няма нищо чудно: 10 от нещата, които ядем ежедневно, са чиста отрова:

Може би вече ви е омръзнало да го чувате, но много от нещата, които ежедневно ядем, са, оказва се, токсични!

Ето списък на продуктите, които често поднасяме на трапезата и които съдържат отрова в чист вид ...

Токсични продукти

  1. Пушени колбаси и наденици
    Отдавна сме наясно с факта, че в обикновените салами рядко присъства 100% месо, така че когато джобът ни го позволява, търсим по-скъпи (т.е. "по-качествени") продукти.

     

    Проблемът е, че дори и в натуралните колбаси има малко "натурални" неща - за опушването им вече никой не използва дим: вместо него в производството се използва специална димна течност, която съдържа  формалдехид  .
    пушени колбаси

  2. Фъстъци
    Кой ли не обича да похапва фъстъчки пред телевизора... Наивно! Оказва се, че за дългосрочно съхранение в този продукт имплантират  ген от петунии  - ужасно отровно вещество.
    фъстъци
  3. Червен хайвер
    Повечето си позволяват да хапват хайвер само на големи празници, други - по-често ...
Разбира се, хайверът е полезен: омега-3, ценни протеини, витамини ... но всичко това при условие, че можете да го ядете в първоначалния му вид, някъде в Камчатка!

 

Срокът на годност на хайвера е много по-кратък от времето, необходимо за транспортирането му, така че този продукт или се осолява прекомерно, или се замразява (което се отразява на вкуса му), или му добавят  уротропин - вид формалдехид. Ако опаковката казва, че хайверът е осолен, значи е отровен.
червен хайвер

  • Мляко
    Помните ли вкуса на селското мляко? Той със сигурност е различен от вкуса на продукта, който е на тезгяха в млечния отдел на магазина. Вкусът не е толкова лош... Това мляко даже не може да вкисне нормално: започва направо да горчи и загнива!

    Ако на опаковката пише, че млякото може да се съхранява в продължение на повече от 2 седмици, имайте предвид, че това не става без  добавянето на антибиотици .
    мляко

  • Индийско орехче
    Любителите му щедро подправят ястията с ароматното индийско орехче: но само 6-9 грама смляно индийско орехче могат да доведат до припадъци и затъмнено съзнание. И всичко това заради силната отрова, халюциногена  миристицин . Психоза и чувство за предстояща гибел предизвиква само 1 цяло изядено орехче.
    индийско орехче
  • Картофи
    Когато картофите дълго време стоят на светло, в тях започва да се натрупва  соланин . Вещество, което причинява тежки отравяния, чиито признаци са главоболие, световъртеж, слабост, объркване, диария, повръщане!

     

    По-добре забравете за зеленикавите и покълнали картофи.
    картофи

  • Костилки
    Черешовите, кайсиевите, ябълковите, прасковените костилки/семки богати на вид циановодород, наречен  циановодородна киселина . Въпреки това, за да бъдат наистина отровни, трябва да изядете няколко чаши от тези ядки или семена ...
    кайсиеви костилки
  • Бадеми
    Друг любим деликатес! Има 2 вида бадеми: сладки и горчиви. Само 7-8 сурови ядки от горчивия бадем, изядени от незнание, могат да причинят здравословни проблеми при възрастни, а за едно дете изяждането им може да бъде фатално.  Водороден цианид  - с него не бива шега!
    бадеми
  • Риба тон
    Тази риба, а дори и някои видове морски мекотели, натрупват в тъканите си  живак , който е известен като изключително токсичен дори и в малки количества. Съединението засяга стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб и нервната система. Дори при топлинната обработка това вещество няма да изчезне.

     

    Риба тон не трябва да ядат бременни и кърмещи жени, както и деца, тъй като големите количества живак засягат развитието на мозъка.
    риба тон

  • Подсладители
    Изкуствените  подсладители и продукти, заменящи захарта , са икономични (1 опаковка, в зависимост от размера, замества 6 до 12 кг захар). Но всеки опит за измама на тялото обикновено е напразен. Рецепторите за сладко ни дават сигнал, че в тялото постъпват въглехидрати, но такива няма! След подобна заблуда никакви въглехидрати, постъпващи в организма, не задоволяват глада, а само още повече го засилват.
    подсладител
  •  

    Не ви призоваваме да ядете само хляб и вода, просто внимателно да четете етикетите и по-често да си задавате въпроса пред щанда: "А дали това изобщо ми е нужно?".

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft