Фънки е много горд със своята баница с ванилия, тъй като готвенето не му се отдава като цяло
Макар че последното, което би могло да каже за себе си е, че е добър кулинар, Фънки се гордее доста с баницата, която сам си е измислил. А тя пък взела, че станала супер вкусна.
Той лично разкри рецептата за нея, а ние я пробвахме и видяхме, че се получава действително страхотно.
Чудната баница с ванилия на Фънки била любима на цялото му семейство
Трябват ни един пакет с точени кори, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 120 грама краве масло, пет яйца, една капсула ванилия или две пакетчета ванилия на прах, половин капсула с лимонена есенция.
Първо намазваме тавата за печене с вече разтопеното масло.
Слагаме тавата във фурната, която вече е загрята на 180 градуса и печем корите до зачервяване. През това време разтопяваме захарта в кипналото прясно мляко и сваляме тенджерата от котлона.
Яйцата ги разбиваме и непрекъснато, внимателно се смесват с млякото. После се ароматизират с ванилията и лимоновата есенция, а получената смес се излива върху вече изстиналите кори за баницата.
Връщаме отново във фурната, където се доизпича за още около петнадесетина минути.
Тази баница си е фантазия на Фънки, но съпругата му Антония признава, че е невероятно вкусна и всички у дома им просто я обожавали. Поради това не е лошо да я опитате и вие, още повече, че е страшно лесна за приготвяне.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!