Чудно мезе за всички мъже, след тази рецепта ще ви благотворят

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудно мезе за всички мъже, след тази рецепта ще ви благотворят
Чудно мезе за всички мъже, след тази рецепта ще ви благотворят
10910
Чудно мезе за всички мъже, след тази рецепта ще ви благотворят
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако някога сте опитвали Cordon Blue , сигурно сте се влюбили в това лакомство. Защо не? Деликатно панирано пиле с апетитен пълнеж. Такава изящна почерпка обикновено се приготвя за някакъв вид празник, тъй като отнема прилично количество време. Но има един интересен начин, благодарение на който можете да спестите ценно време добре.

Как  веднага да изпечете голяма порция месо с шунка и кашкавал ? Този вариант ни се стори просто страхотен. Поднесете вкусна почерпка на масата и просто я нарежете на порции. Също така, „кордон блу“ може да се приготви през уикенда и просто за вечеря

 

Съставките

Пилешки гърди 4 кг

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

кашкавал 500 g

шунка 500 g

Пшенично брашно 500 g

Яйце 8 бр

галета 300 g

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Изплакнете пилешките гърди, сложете 2 гърди на дъска, покрийте ги с фолио и начукайте, така че да получите една тънка пържола. Направете същото с останалото пиле. 


На тънки филийки нарежете кашкавалът и шунката. Вземете две еднакви правоъгълни съдове за печене, покрийте дъното и страните сфолио. Поставете във формите 2 начукани гърди, така че месото да виси отстрани, разтрийте месото със сол и черен пипер на вкус. След това сложете слой от кашаквала и шунката и увийте пълнежа с висящите краища


Правете същото, докато не ви свършат съставки. След това внимателно комбинирайте съдържанието на двете форми и обвийте получената структура с фолио

Изпратете детайлите в хладилника за 2 часа. След това преминете към панировката: оваляйте месото в брашно, след това в разбитите яйца и след това в галета


Напълнете голям тиган със слънчогледово масло, загрейте олиото и запържете лакомството от всички страни до златиста коричка.


След това изпратете месото в предварително загрята фурна на 140 градуса за 60 минути.

Кордон блю е невероятно вкусно ястие за голяма компания. Вкусната кора крие още по-невероятна картина отдолу: нежно месо с вискозно разтопен кашкавал. Какво може да бъде по-добре? Ако не искате да готвите такава порция веднага, вижте как да печете месо според оригиналната рецепта .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft