Чудо-баница с готови кори - топиш, мачкаш и редиш в тавата! Става божествена:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудо-баница с готови кори - топиш, мачкаш и редиш в тавата! Става божествена:
Чудо-баница с готови кори - топиш, мачкаш и редиш в тавата! Става божествена:
115658
Чудо-баница с готови кори - топиш, мачкаш и редиш в тавата! Става божествена:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-вкусни обикновени са тези гозби, които са най-простички и лесни за приготвяне. Тази баница с готови кори е точно в тази категория - буквално рецепта за начинаещи, ще се насладите на всяка хапка! Сервирайте я с чаша кисело мляко, ще се убедите, че няма нищо по-вкусно от тази сочна баница . Ето какво ви трябва:

Чудо-баница с готови кори

Продукти: 

  • 500 г готови кори
  • 3 яйца
  • 300 г сирене
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 70-100 мл зехтин
  • 200 мл кисело мляко
  • 100 мл газирана вода
  • 3-4 шепи фино натрошено сирене

За заливката:

  • 100 мл прясно мляко
  • малко олио
  • 1 яйце

Приготвяне: 

Сиренето се натрошава, добавят се яйцата, киселото мляко, газираната вода, олиото и бакпулвера и всичко се разбърква. Застелете форма 30х20 см или по-голяма с хартия за печене.

Разстелете две кори на дъното и ги намажете изцяло с масло, включително и страните, които висят извън тавата. Оставете две кори настрани, за да покриете накрая с тях. Всяка следваща кора потапяйте внимателно в плънката, намачкайте леко и ги нареждайте в тавата една до друга.

Направете същото и за втория ред, след което отгоре поръсете шепа сирене. След това за третия ред се потапят пак няколко кори в сместа, после следва натрошено сирене...И така до изчерпване на материала.

Поставете обратно корите, които висят отстрани на тавата и ги покрийте с последните две кори, след което ги подпъхнете внимателно, все едно слагате чаршаф на легло. Нарежете на кубчета.

Разбийте яйцето, добавете млякото и малко олио. Залейте баницата и я изпечете около 45 минути в загрята на 210 градуса фурна. Нарежете я гореща. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft