Чудо-торта със замразено кисело мляко - по-добра от сладолед в жегите и не се лепи на фигурата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудо-торта със замразено кисело мляко - по-добра от сладолед в жегите и не се лепи на фигурата:
Чудо-торта със замразено кисело мляко - по-добра от сладолед в жегите и не се лепи на фигурата:
6472
Чудо-торта със замразено кисело мляко - по-добра от сладолед в жегите и не се лепи на фигурата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусна и мека торта без печене , която се приготвя бързо и лесно. Леката ѝ текстура е идеална за летните жеги - ще ви разхлади приятно и ще ви освежи в топлото време.

В тортата няма добавена захар, така че спокойно може да я хапвате дори, когато сте на диета! Представяме ви рецептата за чудо-торта с кисело мляко - диетичен десерт за лятото:

Чудо-торта с кисело мляко

Продукти:

бисквитки Oreo, 30 - 40 бр.

1800 гр. кисело мляко 

500 мл гъста сладкарска сметана

250 гр. кондензирано мляко

20 гр. желатин + 20 мл вода

1 пак. ванилова захар

торта с кисело мляко

Приготвяне:

Сложете киселото мляко във фризера за една нощ.

Поставете гевгир в голяма купа, покрийте с кърпа или тензух и изсипете вътре замразеното кисело мляко. Покрийте с кърпа и го оставете за няколко часа, докато се размрази и суроватката изтече в съда. Върху тензуха трябва да остане само гъстата част, подобна на сметана.

Прехвърлете цеденото мляко в подходяща купа, смесете с кондензираното мляко и ванилията, разбийте, докато сместа стане пухкава и гладка.

Залейте желатина с вода и оставете, докато набъбне. След това разтопете на водна баня.

Разбийте студената сметана на пухкав крем и объркайте внимателно със сместа с киселото мляко, както и с разтопения желатин. Трябва да се получи въздушна пяна.

Покрийте формата със стреч фолио.

Потопете бисквитките в мляко и сложете един слой на дъното на формата, Отгоре изсипете половината от крема и нов пласт от бисквитки. Върху тях изсипете останалия крем, а за декорация подредете няколко бисквити с ръба нагоре.

Поставете тортата в хладилник за поне 3 часа.

Извадете внимателно от формата и сервирайте.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft