Чушките-бюрек стават направо бомба с това специално сосче - и 3 порции ще са ви малко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чушките-бюрек стават направо бомба с това специално сосче - и 3 порции ще са ви малко:
Чушките-бюрек стават направо бомба с това специално сосче - и 3 порции ще са ви малко:
18164
Източник: gotvach.bg
Чушките-бюрек стават направо бомба с това специално сосче - и 3 порции ще са ви малко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едно от любимите ястия на поколения българи са чушките-бюрек . Вярно, не е много лесно да ги приготвиш, но врътнята край котлона си заслужава на 100%.

Днес ви предлагаме една по-различна рецепта за чушки-бюрек . Особеното тук е специалното сосче, с което чушките са още по-вкусни. Ето как се правят тези специални чушки-бюрек :

Специални чушки-бюрек с доматен сос

Продукти:

6 средни червени чушки, печени

120-130 гр.сирене

3 яйца

1 скилидка чесън

магданоз - за поръсване, пресен

брашно - за овалване

олио - за пържене

За доматения сос:

400 гр.домати

1/2 глава лук

2-3 скилидки чесън

1 парченце целина от стрък, около 25 г

4-5 с.л.зехтин или олио

сол - на вкус

черен пипер - 2 щипки

1 с.л.захар

чушки- бюрек с доматен сос

Приготвяне:

1. Пуснете доматите за кратко във вряща вода, след това ги обелете и нарежете на едро.

2. Почистете и накълцайте лука и чесъна. Сложете ги да се запържат в зехтина с малко сол. Когато са почти готови, добавете доматите, още сол, захарта и черния пипер. Бъркайте 8-10 минути и пасирайте.

3. Варете доматения сос още 20 минути на слаб огън под капак.

4. Обелете и почистете от семките печените чушки. Те не трябва да са твърде големи, нито прекалено малки.

5. Разбийте двете яйца и към тях натрошете сиренето. Счукайте скилидката чесън и разбъркайте към плънката.

6. С малка лъжичка напълнете чушките с приготвената плънка, оваляйте всяка в брашно, след това в третото яйце - разбито, и изпържете до златисто в загрятото на умерен огън олио. По желание може да направите и по-дебела панировка със хрупкав завършек. За целта след яйцето оваляйте чушките бюрек и с галета.

Поднесете топли върху доматения сос и поръсени с пресен, накълцан магданоз.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft