1 кг чушки
около 1 кг картофи
1 връзка магданоз
2 кафени чашки прясно мляко
черен пипер и сол на вкус
бучка сирене
за паниране:
2 яйца
брашно
олио за пърженето
Подберете еднакви по големина месести чушки. Изпечете ги и обелете ципата. Почистете от дръжките и семето. През това време сварете картофите (предварително обелени и нарязани) в подсолена вода. Щом се разварят, пюрирайте. Добавете към пюрето натрошеното сирене, магданоза (ситно нарязан), прясното мляко и черния пипер (ако не е достатъчно солено пюрето, прибавете и сол на вкус). Объркайте добре всичко и със сместа напълнете чушките. Напълнените чушки потопете първо в разбитите яйца, след това оваляйте в брашното и отново в яйчената смес. Изпържете ги на маслена баня в сгорещеното олио.