пиперки – 10-12 бр. (сушени или пресни)
нахут (или царевица) – 300-350 гр. или 1,5 – 2 ч.ч.
счукани орехи – 1 ч.ч.
лук -2 -3 глави
олио – 1/3 ч.ч.
черен пипер – ? ч.л..
сол – 1 ч.л.(на вкус)
магданоз – 1 връзка
Накисваме нахута (или царевицата) в студена вода 10-12 часа . Претриваме между дланите, за да паднат люспите , варим в подсолена вода, изцеждаме и смиламе (или претриваме през гевгир. Суровите пиперки почистваме от семките и измиваме. Ако са сушени, ги киснем в студена вода и подготвяме за пълнене .
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото с малко водичка до омекване, след което прибавяме орехите, черния пипер, нахута (царевицата), солта и магданоза. Пълним пиперките със сместа, потапяме гърлото на пълните пиперки в брашно и ги редим в тавичка. Заливаме ги с вода и печем в умерена фурна .