ЧУШКИ за ЗИМАТА в БУТИЛКА! Трайност до 1 година, без консерванти и без стерилизация:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЧУШКИ за ЗИМАТА в БУТИЛКА! Трайност до 1 година, без консерванти и без стерилизация:
ЧУШКИ за ЗИМАТА в БУТИЛКА! Трайност до 1 година, без консерванти и без стерилизация:
204188
ЧУШКИ за ЗИМАТА в БУТИЛКА! Трайност до 1 година, без консерванти и без стерилизация:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чушки за зимата в бутилка , с трайност до 1 година, без консерванти и без стерилизация! Много вкусна зимнина с приятен, пикантен вкус, приготвена по много лесен начин. Няма да повярвате колко лесно се правят тези люти чушлета, а и имат дълъг срок на годност.

Можете да ги приготвите в по-големи или по-малки количества и да ги направите според вашите нужди, а най-интересното е, че се приготвят в бутилка. Ако сте почитатели на пикантния вкус, това е рецептата за вас. Ето как да си приготвяте търкаляни люти чушки за зимата (а защо са търкаляни - ще разберете по-нататък):

Чушки за зимата в бутилка

Необходими продукти: 

500 г зелени, чорбаджийски чушки

1 глава чесън

10 г сол или пълна чаена лъжичка

половин чаена лъжичка захар (по желание, но не е необходимо)

65 мл оцет

65 мл олио

няколко малки парченца лимон

Всички съставки са в количеството за бутилка, с изключение на чесъна, който се нарязва на скилидки и се слага в бутилките. Ще ви трябват около 3 пластмасови бутилки от 0,5 ml според това количество продукти.

Начин на приготвяне:

Измийте добре дългите тънки чушки и ги подсушете подредени на маса на пряка слънчева светлина, а водата от тях избършете с кухненска памучна кърпа. Когато изсъхнат, отстранете дръжката и ги нарежете на 3-4 по-малки парчета, в зависимост от големината.

чорбаджийски чушки

измити чушки

След това вземете една глава чесън и я почистете добре, след което разделете всяка скилидка на 2-3 по-малки части. Започнете да редите чушките в пластмасови бутилки. Напълнете бутилките до 1/4 с чушки, след което добавете 2-3 скилидки чесън.

скилидки чесън

чушки в бутилки

След това наредете чушките на още 1/4 от обема на бутилката, след тях това добавете чесън и процедирайте така докато изразходите чушките и напълните бутилките. След това с фуния добавете 10 г сол или 1 супена лъжица на бутилка.

чушки в бутилки

сол в лъжица

Същото се повтаря и със захарта, добавят се по 3 гр.

на бутилка, но ако не искате да добавяте захар, не е необходимо, можете да пропуснете тази стъпка. След това във всяка бутилка с фунийка се наливат по 65 мл оцет и накрая се добавя същото количество олио.

пълнени бутилки

Затворете добре бутилките със съответната капачка и ги оставете настрани. Разклатете всяка бутилка, за да се смесят леко съставките, след което търкаляйте бутилките напред-назад за около 1 минута.

чушки в бутилки

чушки за зимата

Зимнината се приготвя за 1 седмица, така че оставяте бутилките да "лежат" настрани за това време. Всеки ден ги търкаляйте по 5-6 пъти на ден, през интервал от 2 часа, като търкалянето трябва да продължи 1 минута.

След 1 седмица ще забележите как чушките са придобили жълтеникав цвят и тогава са готови за съхранение. Бутилките се срязват някъде под капачката, за да извадите съдържанието им и се съхранява в чист, стъклен буркан.

чушки за зимата в буркани

Приготвена по този начин зимнината има трайност до 1 година и може да се комбинира с почти всяка зимнина. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft