Чушки с чесън за зимата-Класика в бабините рецепти
4 Ноември 2019
6245
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Излишно е да казваме, че тези чушки, така приготвени са наистина класика в българския вкус и приготвянето на зимнина. Те са не само вкусни, но и здравословен избор на трапезата.
Заслужава си да погледнем още един път, може би малко по-различно от това, както вие ги правите.
Необходими съставки:
- чушки – 3 кг
- зелени подправки – 1 връзка
- чесън – 10 скилидки
- олио – 250 мл.
- захар – 1 чаша
- оцет – 500 мл.
- сол – 3 супени лъжици
- черен пипер (зърна) – 5 бр.
- дафинов лист – 1 бр.
- Приготвяне:
Почистете чушките, нарежете на ивици, нарежете чесъна, копъра или магданоза.
Приготвяне на маринатата:
- Смесете 9% ябълков оцет и олио в тенджера, захар, сол и дафинов лист. Поставете тенджерата на огъня и оставете да кипне.
- Добавете чушките към тенджерата и гответе за 3-4 минути. След това ги сложете в буркани, редувайки с чесън и подправки.
- Изсипете маринатата в бурканите, като преди това е изстинала. На дъното на бурканите сложете дафинов лист и черен пипер.
- Затворете бурканите. Увийте с одеяло, за да изстинат по-бавно.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари